Bør du utføre service på utstyret nå?
Dersom det er tid for service på utstyet ditt, enten det er fordi det ikke fungerer helt som det skal eller om det har nådd tiden for serviceintervall anbefalt av produsenten eller gjennom bransjestandard, bør du ikke bruke utstyret.Fortsatt bruk innebærer risiko for at noe kan gå fatalt galt mens du dykker.Men hva kan du gjøre for å kunne fortsette å dykke trygt?
Hos Pust Dypt har vi tatt forholdsregler for å utføre service som er trygg for alle.
Du bør merke utstyr som ikke virker etter hensikten, og legge det til side slik at det ikke blandes med utstyr som er fungerende. Selv bruker vi ofte farget "strips" til denne merkingen, da den "gode gamle" metoden med å slå knute på en slange ikke er spesielt varig og heller ikke fungerer for annet enn ventilsett. Å skru utstyr fra hverandre er heller ingen god løsning, da utstyret bør leveres komplett til service.
I det følgende beskriver vi hvordan vi forholder oss til utstyr som du ønsker service på under coronapandemien.
Hva vi vet om viruset
Den nåværende versjonen av coronaviruet, SARS-CoV-2, er likt de fleste andre coronavirus vi kjenner, forskjellen ligger i at det er langt mer aggressivt mot åndedrettsystemet. Det vi vet sikkert er at viruset spres via dråpesmitte, og mye tyder på at det spres lettere jo nærmere kontakt individer har med hverandre. I tillegg kan smitte forekomme om viruset er avsatt på flater som en smittet person berører med etterfølgende berøring av en annen person og smitteoverførsel til munn, nese eller øyne.
Det er lite som tyder på at viruset smitter via mat og drikke
Hva vi gjør med utstyret
Du kan lese en inngående beskrivelse av regulatorservice her.
På grunn av situasjonen med corona/covid-19 har det vært nødvendig med noen endringer av rutiner rundt ventilservice.
- Dersom du er syk, er satt i karantene eller har grunn til å tro at du er smittebærende skal du ikke levere utstyr til service. På samme måte som vi ikke vil ta imot eller håndtere utstyr ved sykdom eller mistanke om smitte.
- Under kontroll av utstyret pustes det ikke på ventilene for å utføre funksjonstest, da dette utgjør en potensiell smittekilde fra kunde til serviceteknikker.
- Når ventiler innjusteres er vi nødt til å puste på ventilene for å "sette" setet i første- og andretrinn. Etter at innregulering/-justering av ventilene er gjennomført blir de nå lagt i et desinfiserende bad i 30 minutter før de nøytraliseres i et såpebad og skylles rene i vann. Det kan derfor være ventilene dine er "våte" når du henter dem - dette er altså på grunn av en dekontamineringsprosess som har til hensikt å minimere smitterisiko.